Richard van Maaren, passie voor Zhineng !

Richard van Maaren, passie voor Zhineng !

Ik ben Richard van Maaren, 42 jaar jong, getrouwd en trotse pappa van twee mooie dochters. Bij toeval ben ik in 2010 in aanraking gekomen met Zhineng Qigong. Ik was gelijk gegrepen door het effect van de oefeningen en de simpelheid ervan.
Wat heeft het mij gebracht ? Qua gezondheid had ik al weinig te klagen. In de afgelopen jaren ben ik fitter geworden en barst van de energie.  Het voornaamste effect van Zhineng Qigong is gezondheidsverbetering maar bij mij heeft het vooral mentaal ook veel rust gegeven. De focus die je in de oefeningen kunt leggen is heerlijk. Mijn persoonlijke kick is dat je merkt dat je tijdens een oefening volledig leeg en gefocust op de oefening kunt zijn zonder dat er duizend-en-één dingen door je hoofd schieten.
Inmiddels ben ik vier jaar verder en heb ik bij verschillende docenten getraind waar ik veel van geleerd heb. In 2014 heb ik de opleiding tot docent level 1 bij het Qing Bai instituut afgerond en volg ik aanvullende cursussen bij diverse andere docenten.
Ik hoop graag met je kennis te maken in één van mijn lessen en mijn passie met jou te delen